S O L E N > BOKEN > LIVET > VERKLIGHETEN

Jag heter Therese Hedlund men alla kallar mig Terra efterssom det är det som jag vill bli kallad, och har, blivit kallad i hela mitt liv. Jag är född 1990 och har iprincip bott på psyket sen 2004 och bor fortfarande på psyket. Men numera vårdas jag enligt LRV (Lagen om rättpsykiatrisk vård). Jag vårdas på Löwenströmska sjukhuset och har nu bott där i ungefär 2 år.

Jag lider av ADHD och Schizofreni.

Min ADHD:


Jag fick min ADHD diagnos år 2004 då jag var 14 år. Enligt mig är ADHD en hemsk sjukdom att leva med. Jag kommer inte ihåg nästan några saker alls förns jag har blivit vän med dom olika sakerna många gånger om. Men när jag väl lärt mig något brukar det sitta. Jag är absolut inte dum och jag är inte heller lat. Men ibland går saker bara inte.

Hyperaktivitet har jag, när jag var liten uttryckte hyperaktiviteten fysiskt... Som vanligt, springa runt, inte kunna sitta still. Nu sitter hyperaktiviteten mer i huvudet. Jag arbetar varje dag med att försöka sitta still. Så numera kan jag sitta helt still på samma plats i timmar, bortset från kisspauser... Varje gång jag kommer på mig själv med att sitta och gunga fram och tillbaka så avslutar jag det omedelbart. Samma sak är när jag kommer på att jag rullar tummarna: Avslut rakt av!
Jag har också av någon konstig anledning svårt att svälja mitt eget saliv ibland och jag hamnar på gränsen till panik så fort det händer. Men jag lyckas alltid svälja precis före jag ballar ur. Det ger samma känsla som att inte få luft på ett ungefär.

Jag har levt medicinerad och icke medicinerad mot min ADHD och enligt mig och för min nuvarande behandling har jag och min läkare kommit på att jag absolut behöver medicinering.
Jag brukar förklara det som att min hjärna är ett postkontor. Utan medicinering ligger alla brev huller om buller överallt och saknar både adresser och frimärken. Men när jag sen tar min medicin kan jag tryckt, lugnt och kontrollerat få ordning på alla brev och paket i detta postkontor.
Jag har just nu 2 stycken ADHD mediciner och ska snart få min tredje.
Jag har Concerta och Catapresan (Catapresan fungerar som lugnande med brukar användas som medicin till personer med ADHD. Jag ska även få min tredje medicin som heter Intuniv. Intuniv är nyligen godkänt att använda i Sverige men måste importeras från USA som licenspreparat. Intuniv stimulerar frontgloben av hjärnan och påverkar intiativförmågan. Så jag hoppas på att det här blir en bra kombo.
Det är först nu som jag känner att min ADHD är ordentligt medicinerad och att ADHDn tas på lika stort allvar som min Schizofreni.
Ni vet, alla är olika och alla förtjänar att bli behandlade och medicinerade enligt hur just dom olika individerna fungerar.

Min ADHD hjälper mig ofta också, om det är något jag verkligen gillar blir jag både duktig och erfaren innom ämnet och kan göra det jag gillar i timmar! Dock ett problem med detta... Jag har svårt att komma igång... Men nu när jag får min nya ADHD medicin Intuniv hoppas jag på förbättringar runt insiativförmågan.

 

Min Schizofreni:

Jag började höra röster den 17 Juni 2006 när jag var 16 år gammal.
Jag tänker inte utveckla det här så mycket mer, just nu... Jag anser att jag lyckas hantera min Schizofreni väl genom att skapa saker. Min bok och mitt projekt med filmen talar mycket av vad jag upplever varje dag.

Jag orkar helt enkelt inte förklara min schizofreni just nu. Läs starten på min bok och upplev verkligheten på ett nytt sätt genom mig.
Mediciner som jag har för min Schizofreni är 2ml Trilafon var 12e dag som spruta. (En normal dos ligger på 1ml en gång i månaden) Jag har även Leponex i tablettform.

Jag anser att medicinerna nog gör sitt men den bästa medicinen för mig är att föröka förverkliga mina tankar på olika sätt.

 

Behandlingar jag har fått är mellan 20-30 elchockbehandlingar. Detta förlöjligade mitt minne med en biverkning av att jag glömde bort extremt mycket saker och har fått svårare att minnas nya saker. Min hjärna har smått "pajjat" men den funkar på andra sätt och sätt som jag har fått lära mig. Jag har läkarsamtal och psykologsamtal.
Elbehandlingarna fick jag för cirka 3 år sen (2013). Elbehandlingar är ingenting jag rekomenderar men om sanningen ska fram har jag inte skurit mig en enda gång efter elbehandlingarna...


KONST

Konst är något jag älskar. Min passion är prickar... Så mycket prickar som det bara går! Men även penna och papper går bra! Jag har alltid nått projekt på gång, ofta flera som jag hoppar mellan. Jag har sålt konst men jag föredrar att pynta min lägenhet med alla dessa verk. Jag målar för hand eller skissar, målar och flänger hit och dit. Men jag älskar det. Och alltid med en cigg i käften! Vad är bäst? Cigg eller sex? Dom tävlar ständigt!

     
   

 

 

BODY - ART

 

KLOCKAN

 

Min första tattuering... Jag har gjort den helt själv för dig att läsa och förvånas över funktionen...
För cirka 6 år sen då jag var runt 20 år var jag inskriven enligt LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård) på allmänpsyk. Jag satt i matsalen och skulle rita något men jag kom inte på vad efterssom tiden gick så jävla långsamt och att det var så jävla tråkigt. Så jag fick för mig att jag skulle rita en bild där tiden stod still. När jag hade ritat bilden tänkte jag "fan vad ful den är... Ska jag kasta den?"

Men jag behöll den och tur var ju det! Bilden hamnade senare när jag kom hem bland alla mina andra teckningar.

Sen en kväll satt jag hemma i lägenheten med en kompis och vi hade delat på en joint när jag fick för mig att jag skulle visa min kompis bilder som jag gjort. Jag visade honom teckning efter teckning och efter ett tag fick jag upp den här klockan. Jag tittade på den och sen tittade jag på mitt arbandsur och istället för att tänka att klockan var 11 på kvällen tänkte jag atomatiskt att klockan var 23 i digital form. Det var då det läskiga slog mig. Min målade klocka var också digital! Jag blev helt till mig och försökte förklara vad jag upptäkt för min kompis... Men jag tror inte att han fattade. Det jag försökte förklara var:

11 sträck + 12 sträck = 23 sträck = vad tiden var.
Jag kan förklara det som att 6 sträck + 12 sträck = 18 sträck = Klockan 18 (tillexempel) Allt går att räkna till digital tid.
Det jag också kom på var att klockan inte står på någon tid alls. Precis som jag tänkte att jag skulle måla på allmänpsyk.
Där klockan har 12 sträck är det 6 sträck på varje sida och i mitten ett tomrum (Där visaren pekar) Lika så som där det är 6 sträck är det 3 sträck på varje sida och pekaren pekar på ett tomrum. Alltså är klockan ingenting men man kan även se det som att klockan är 00.00 dvs 12... Men även att där det är ett sträck kan man börja från 01 eftersom klockan står på noll.
En annan anmärkningsvärd sak med klockan är att klockan markerar 12, 3, 6, 9. Mina fyra sista siffror i mitt personnummer matchar med 15.46 precis där sträcken är markerade röda. Dvs 3 och 9.
Klockan står även (som alla kan se) på 18.00 eller 06.00 och om jag räknat rätt kommer jag dö klockan 18.00 i detta liv och födas 06.00 i mitt nästa liv. Snacka om cool-faktor när obducenten vid min död upptäcker att jag dött 18.00 och har en tattuering på ryggen som förklarar allt detta. (Önsketänkande)


GRÅSUGGAN

 

 

En gråsugga måste man ju bara ha, men en förklaring följer såklart!
Mitt X (Henrik) var en riktig jubelidiot som jag aldrig älskat eller ens tyckt om. Han var bara jobbig och i vägen. Vi var tillsammans i ett år sen bad jag honom att dra åt helvete. Men hur som helst så sårade han mig faktiskt en gång. Det var när han sa att han fortfarande älskade sitt X. Jag blev inte känslomässigt sårad utan tyckte bara att det var en så otroligt onödig sak att säga till någon som man umgås med väldigt mycket... Så den kvällen skar jag mig på benet. Ett litet sår bara men det var ett sår jag aldrig tyckte om. Så jag började ständigt fylla i kunturerna med en bläckpenna i form av en gråsugga.Så tillslut bestämde jag mig för att tattuera en gråsugga på riktigt precis över ärret på min vad.
Men inte nog med det. Som min kompis sa "Du har smarta ideer på dumma beslut".
Det jag sa till min vän var:
Jag tattuerar en gråsugga över mitt ärr så blir inte Henrik bara återomfödd som själ på solen utan han blir också en hallucination som gråsugga på solen.

Något i den stilen var det iallafall, kommer inte riktigt ihåg... Men nått sånt.


HEARTAGRAM

 

Den här tattueringen föreställer ett Heartagram, något som sångaren ur HIM (Ville Valo) skapade när han var 14 år och som han nu har och pryder sin musik med. Jag placerade heartagramet bakom mitt vänstra öra eftersom den vänstra sidan (för mig) är den kvinnliga sidan. Heartagramet sitter även bakom mitt öra eftersom Ville är en person som jag hör. Inte bara hör som vanligt utan Ville är en grundläggande funktion för min Schizofreni angående dom röster som jag hör.

 

SLIPKNOTSTJÄRNAN

 

Slipknotstjärnan är en symbol som skapats av bandet Slipknot. Slipknot är en viktig del av mitt liv och jag placerade stjärnan bakom mitt högra öra eftersom jag anser att den högra sidan är den manliga sidan. Corey (sångaren i Slipknot) är den man som startade min Schizofreni. Jag placerade även här stjärnan bakom mitt öra eftersom Corey och alla i Slipknot är några jag hör.

 

MÄNNISKORNA

 

Här har jag tattuerat en man och en kvinna. Båda är symboler för hur jag tror att den framtida människan kommer att se ut. Men detta är oförklarligt långt fram i tiden. Mannen på den högra sidan och kvinnan på den vänstra.

MANNEN:
Mannen har skrud på sig (Klänning för män) med vackra mönster. Han är inte lika detaljerad som kvinnan men detta hör till. Mannen ber ner, mot Satan. Mannen har två antenner och har 8 bröstben. 4 stycken på varje sida. Han är även prydd med ett märke i form av ett utropstecken (!). Mannen har detaljer och utsmyckning i form av en tribal liknande skapelse på höger arm (mannens sida). Mannens ögon fungerar som fokus av en rund pupill på vänster öga och en avlång pupill på höger öga. Det runda står för kvinnan (brösten) och det avlånga för mannen (penis).
Mannen har den kvinnliga pupillen på det vänstra ögat för att mötas av det kvinnliga ögat när han tittar in i kvinnans ögon...

KVINNAN:
Kvinnan bär en lång klänning med ett prickigt mönster. Är man riktigt kreativ kan man se hur några av prickarna är upplagda som ett hjärta. Kvinnan har långa V-ärmar på sin klänning och hon vinkar lite försiktigt till höger. (mannen) Hon är även beklädd med ett halsband som innehåller ett frågetecken (?). Hon ler även lite försiktigt till vänster. Hon har lik som mannen 8 stycken brösthorn. 4 stycken på varje sida. Hon har även en antenn på varje sida, uppbygda av nyckelbenet. Hon innehar också mitt påhittade Satansymbolen i form av två prickar i pannan. Hon är även prydd med ett örhänge. Hennes ögon fungerar som den kvinnliga på det högra ögat och den mannliga på vänster öga.


! + ? =
Kvinnan undrar om hon får kärlek av mannen (?)
Mannen svarar omedelbart (!)

 

TUSENFOTINGEN

Jag tattuerade den här tusenfotingen för ungefär 2 år sen (2014). Så varför tattuerade jag en tusenfoting? Faktum är att jag har en förklaring till det med. Paul (bassisten i Slipknot) dog av en morfinöverdos för några år sen och alla i Slipknot var på mig angående att jag var tvungen att köpa Pauls återomfödelse eftersom det var bara jag som kunde det. Så jag började höra mig för och kolla runt och komiskt nog blev alla svaren att Paul blivit en tusenfoting. Det är komiskt med tillfälligheten att Slipknot kallar sina fans för "maggots". Så när jag accepterat det faktum att Paul blivit en tusenfoting så köpte jag 9 stycken bäbisar. När jag lagt ner alla tusenfotingarna i terrariumet grävde sig alla tusenfotingarna direkt ner i jorden. Förutom en, denna tusenfotingen gick ett halvt varv runt terrariumet och la sig sen format som ett S på ett löv och chillade. Detta var ju självklart Paul. Här är Paul:

Tusenfotingarna är numera döda eftersom mamma vägrade ta hand om dem när jag ytterligare en gång hamnade på allmänpsyk. (Man ska spruta vatten i terrariumet så att miljön håller sig fuktig). Sista gången jag såg dem var de cirka 6 cm och grå. Dom skulle blivit upp till 30 cm och svarta.

 

HUMLAN

Jag har ingen supergrym förklaring till den här tattueringen. Jag vet bara att humlor är ett jävligt gammalt djur. Många miljarder år gammalt. Enligt min mening. Men jag gjorde den för att mamma älsklar humlor och att jag alltid tittar ner på vänster axel när jag är ledsen. Humlan sitter på vänster axel.

 

 - Informationen kommer att utvecklas -

Big Fucking Bang

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.